BOGAT IZBOR MOTORA

Dokker nudi benzinske i dizel motore koji odgovaraju svim potrebama vozača, u svim zemljama i svim uslovima vožnje.

Dostupna su dva benzinska motora: motor 1.6 MPI, pouzdan, dokazan, cenovno prihvatljiv i sasvim novi turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem TCe 115, snažniji i s malim troškovima korišćenja.

Dizel motor 1.5 dCi, međunarodno priznat zbog pouzdanosti i performansi, postoji u dve verzije. Motori 1.5 dCi 75 i dCi 90 imaju malu potrošnju i nisku emisiju CO2: 4,5 l i 118 g CO2 po km.

 

Motor TCe 115 - motor nove generacije

Inovativan

Dokker TCe 115: najbolje od mehanike iz Grupe Renault. Novi 1,2-litarski motor zapravo je benzinski turbomotor s direktnim ubrizgavanjem, četiri cilindra i šesnaest ventila, a spaja performanse, zadovoljstvo u vožnji, štedljivost i ograničen nivo ispuštanja CO2.

Ekonomičan i ekološki

S motorom TCe 115 troškovi korišćenja Dokkera su ograničeni. Potrošnja dostiže 6,2 l/100 km, uz ispuštanje CO2 od 143 g/km*. Da bi postigao te performanse, motor TCe 115 kombinuje celi skup efikasnih i cenovno prihvatljivih tehnoloških rešenja namenjenih boljem iskorišćavanju energije i smanjenju uticaja na okolinu.
Konkretna korist za vozača: ušteda na gorivu i manji porezi u vezi s ispuštanjem CO2.

Prijatan u vožnji

Zadovoljstvo u vožnji pre svega! S motorom TCe 115 Dokker ima elastičan, snažan i dinamičan motor s dobrim ubrzanjima iz mesta i u vožnji. Obrtni momenat od 190 Nm postiže se na 2000 o/min.
Buka motora je smanjena što povećava udobnost, bezbrižnost i smanjuje umor.

* Potrošnja i emisija su homologizovane prema važećim propisima.


Dokker

Prvi Dacia mali kombi