TCe 115 je motor nove generacije

Inovativan

Motor TCe 115 KS koji pokreće Lodgy koristi najbolju tehnologiju grupe Renault. Reč je o novom 1.2-litarskom benzinskom turbomotoru sa direktnim ubrizgavanjem, 4 cilindra i 16 ventila, koji spaja performanse, uživanje u vožnji, malu potrošnju i kontrolu nivoa emisije CO2.

 

Ekonomičan i ekološki

S motorom TCe 115 troškovi korišćenja Dacije Lodgy ostaju pod kontrolom. Najveća potrošnja ne prelazi 5,9 litara/100 km uz emisiju CO2 od 135 g/km za verziju Lodgy s 5 sedišta (6,01 l/100 km i 140 g CO2/ km za verziju sa 7 sedišta)*. Za postizanje takvih performansi motor TCe 115 kombinuje efikasne i pristupačne tehnologije koje su usmerene na poboljšanje energetske iskoristivosti motora i smanjenje uticaja na okolinu.

Konkretna prednost za vozača: ušteda na potrošnji goriva i niži troškovi koji su u vezi sa emisijom CO2.

 

Uživanje u vožnji

Uživanje u vožnji pre svega! S agregatom TCe 115, Lodgy ima elastičan, snažan i dinamičan motor s dobrim međuubrzanjima i ubrzanjem. Obrtni moment od 190 Nm dostupan je pri 2000 o/min.

Buka motora je pod kontrolom radi povećanja udobnosti, bezbrižnosti i smanjenja umora.*Podaci o potrošnji i emisijama su potvrđeni u skladu s važećim propisima.

Bogata ponuda motora

Lodgy nudi benzinske i dizel motore koji zadovoljavaju sve potrebe vozača, u svim zemljama i svim prometnim uslovima.

Raspoloživa su dva benzinska motora: pouzdan, proveren i cenovno dostupan 1,6 MPI, kao i sasvim novi turbo benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem TCe 115 koji je snažniji i nudi niže troškove upotrebe.

Ponuda dizel motora uključuje dve verzije na istom motornom bloku 1,5 dCi čija su pouzdanost i performanse međunarodno priznate. Motori dCi 90 i dCi 110 dobijaju oznaku Dacia eco², što je garancija niske potrošnje i emisije CO2.

Kvalitet i pouzdanost marke Dacia koju su potvrdili i kupci i novinari, deo su genetske strukture modela Lodgy. Kao i ostali članovi familije Dacia, motori koji pokreću Lodgy koriste tehnička rešenja koja su proverena u okvirima grupe Renault.


Lodgy

Jednovolumen sa 7 pravih sedišta: velik i prilagodljiv prostor